wijnen van BODEGA Aranleaon

Witte wijn
Jaar: 2014
Gebied: D.O. Valencia
Druiven: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Macabeo
Rijping: 4 maanden op gistresten

Rosé 
Jaar: 2014
Gebied: D.O. Valencia
Druiven: Tempranillo

Rode wijn
Jaar: 2010
Gebied: D.O. Utiel-Requena
Druiven: Bobal, Tempranillo, Syrah
Houtrijping: 13 maanden

Rode wijn
Jaar: 2013
Gebied: D.O. Valencia
Druiven: Bobal, Tempranillo, Cabernet Sauvignon

Cava Brut mousserend
Gebied: D.O. Cava
Druiven: Macabeo, Chardonnay


BODEGAS ARANLEON

Bodegas ARANLEON is opgericht in 1927 in het dorpje Los Marcos, gelegen in het binnenland van Valencia in het D.O. gebied Utiel-Requena.
In 2000 besloot een team van jonge professionals de bodega hernieuwd leven in te blazen. Uitganspunt was het vervaardigen van ecologische wijnen middels een duurzame bewerking van de wijngaarden en het gebruik van druiven van lokale variëteiten van onder andere Bobal en Monastrell.

ARANLEON bezit 120 Ha. biologische wijngaarden verdeeld over vier bodegas, gelegen op een hoogte tussen de 750 en 770 meter.
90 Ha. hiervan zijn wijnstokken van meer dan 40 jaar oud (Bobal, Monastrell, Tempranillo en Macabeo) op niet geïrrigeerde arme zandgronden.
De overige resterende 30 Ha. is een wijngaard met jonge wijnstokken geplant in 1998 met de variëteiten Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Marselan, Marsanne en Sauvignon Blanc op zandige en witte klei bodem.

Met trots presenteerde Aranleon in 2012 een Cava-Brut die met gemak de concurrentie aankan met de alom bekende Catalaanse Cava's.

MARTINEZ & VERHOOG

Martinez & Verhoog is een import bedrijf van Spaanse kwaliteitswijnen, gevestigd in Haarlem. Middels ons 'search- en proefteam' in Spanje zoeken we naar innovatieve bodegas met moderne wijnen. Alleen de beste wijnen met hoge waarderingen worden door ons gelecteerd. Salud!

lees meer

Social Media

twitterfacebook