wijnen van Bodega Cuatro Rayas

Witte wijn
Jaar: 2014
Gebied: D.O. Rueda
Druiven: Verdejo
Gisting: 3 weken in RVS vaten
Witte wijn
Jaar: 2014
Gebied: D.O. Rueda
Druiven: Verdejo, Sauvignon Blanc
Gisting: 3 weken in RVS vaten

Rosé
Jaar: 2014
Gebied: Vino de la Tierra de Castilla y León
Druiven: Tempranillo
Gisting: 3 weken in RVS vaten

Bodega Cuatro Rayas

De Bodega Cuatro Rayas is gelegen in het hart van de DO Rueda. Cuatro Rayas is opgericht in 1935 en is er sindsdien in geslaagd zich goed aan te passen aan de nieuwe
trends in de wijnbouw en vinificatie processen. Door hun constante investeringen in technologie en marketing zijn ze erin geslaagd uit te groeien tot een begrip in het maken van Spaanse witte wijnen.

De witte wijnen van Cuatro Rayas zijn bestemd voor zowel de binnenlandse Spaanse markt als voor de export markt. De meeste export vindt plaats richting Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk in een lijst van totaal meer dan vijftig landen.

De Verdejo wordt algemeen beschouwd als de beste witte druif van Spanje en wordt in de D.O. Rueda veelal toegepast als mono-varieteit. De Verdejo is aromatisch met een licht bittere 'groenige' smaak. De druif produceert bij de gisting glycerol, een alcoholsoort die viscositeit aan de wijn geeft, waardoor deze soepel en sterk wordt.

MARTINEZ & VERHOOG

Martinez & Verhoog is een import bedrijf van Spaanse kwaliteitswijnen, gevestigd in Haarlem. Middels ons 'search- en proefteam' in Spanje zoeken we naar innovatieve bodegas met moderne wijnen. Alleen de beste wijnen met hoge waarderingen worden door ons gelecteerd. Salud!

lees meer

Social Media

twitterfacebook