wijnen van BODEGA EL ANGOSTO

Witte wijn
Jaar: 2015
Gebied: D.O. Valencia 
Druiven: Sauvignon Blanc, Moscatel GM, Chardonnay, Verdejo
91 PEÑIN ('13)

Witte wijn
Jaar: 2014
Gebied:
D.O. Valencia
Druiven:
 Sauvignon Blanc, Verdejo
Houtrijping: 5 maanden
92 ('13) PEÑIN 

 

 

 

Rode wijn
Jaar: 2014
Wijngebied: D.O. Valencia
Druiven: Garnacha, Monastrell, Syrah
Houtrijping:
4 maanden
91 PEÑIN ('11)

Rode wijn
Jaar: 2013
Gebied: D.O. Valencia
Druiven: Alicante Bouché, Cabernet Franc, Syrah
Houtrijping: 12 maanden
91 PEÑIN ('12)
Rode wijn
Jaar: 2011
Gebied: D.O. Valencia
Druiven: Alicante Bouché, Marselan, Syrah
Houtrijping: 12 maanden
93 PEÑIN 

Rode wijn
Jaar: 2012
Gebied: D.O. Valencia
Druiven: Touringa Nacional, Marselan
Houtrijping: 16 maanden
92 ('11) PEÑIN 

Bodega El Angosto

Bodega EL ANGOSTO, eigendom van de familie Cambra, is gelegen in Ontinyent (Valencia), en behoort tot het D.O. gebied Valencia, in het deelgebied Clariano van de regio La Vall d'Albaida, een driehoek gevormd door gemeenten Font de la Figuera, Moixent, Fontanars dels Aforins en Ontinyent. Dit gebied wordt ook wel het Toscane van Valencia genoemd.

Finca Santa Rosa ligt op slechts 1,5 kilometer van Ontinyent, een uniek historisch landhuis-bodega met veel grandeur. De naam Angosto is afkomstig van de benaming van de wijngaarden gelegen rond een oude boerderij op 425-550 m boven de zeespiegel in de gemeente Villena.

Bodega EL ANGOSTO bezit 90 Ha. wijngaarden voor de produkte van kwaliteitswijnen. Dit hele gebied wordt met de hand geoogst. De gebruikte druivenrassen zijn onder andere Monastrell, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Garnacha, Syra, Moscatel en Chardonnay. Voor de houtrijping (Crianza) wordt gebruik gemaakt van Franse eiken vaten.

De afgelopen jaren produceert Bodega EL ANGOSTO de "Almendros Tinto" én de "Almendros Blanco", en worden door de Guia Peñin gewaardeert als best rode en beste witte wijn in de D.O. Valencia.

MARTINEZ & VERHOOG

Martinez & Verhoog is een import bedrijf van Spaanse kwaliteitswijnen, gevestigd in Haarlem. Middels ons 'search- en proefteam' in Spanje zoeken we naar innovatieve bodegas met moderne wijnen. Alleen de beste wijnen met hoge waarderingen worden door ons gelecteerd. Salud!

lees meer

Social Media

twitterfacebook